Masszázs

Masszázs alapfogalmak

Masszázs fajták

Fejmasszázs fajták

Masszázs és belső egészség

Masszázs és nemiség

Fogyás masszázzsal

Fájdalomcsillapítás masszázzsal

Masszázs kiegészítők

Masszázs eszközök

Masszázs olajok és krémek

Masszázs fotel

Oszd meg másokkal is:
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Live
 • Twitter
 • Iwiw

Masszázs szék

A masszázs fotel előnyei

A masszázs fotel fizikai alakfelmérő szenzorai megmérik a testtömeget és a magasságot minden egyes használatnál azért, hogy lokalizálják az akupresszúrás pontokat.

A görgők megragadják és gyúrják a nyak- és a vállizmokat, akár egy emberi kéz. A masszázs fotel ezáltal enyhíti a mindennapi munka és a rossz testtartás által okozott fájdalmat.

A masszázsfotel talp- és lábmasszázs funkciója serkenti a keringést, javítja a sejtek oxigén ellátását.

Népszerű masszázsfajták, ismerje meg:

Napjaink felgyorsult menete és rohanó életmódunk nem teszi lehetővé számunkra a relaxációt, háttérbe szorítva ezzel az önmagunkkal és környezetünkkel való törődés lehetőségét. Pedig különféle módszerek sokasága áll rendelkezésünkre, hogy fenntartsuk testi és szellemi fittségünket és üdeségünket. A pihenés és a nyugalom mindegyikünk számára nagyon fontos és szükségessége egy kimerítő nap után még inkább felértékelődik. A következőkben az egészségünk megőrzését célzó lehetőségek egy olyan módját ismertetjük, mely előnye többek között abban rejlik, hogy elsajátításának nem szab gátat időkorlát és nem okoz különösebb nehézséget senkinek sem. A masszázs igen közismert és kedvelt módszer, azonban kevesen tudják csupán, hogy ez valójában egy rengeteg elemet magában foglaló, gazdag és sokrétű „tudomány”. A masszázs fogalmának meghatározása a „gyúrás” szóhoz kötődik, már az ókorban széles körben alkalmazott módszer volt, de ekkor még csak és kizárólag a sportolók élvezhették jótékony hatásait. A későbbiekben masszázs alkalmazása mögött már a gyógyítás szándéka húzódott meg, a gyógymasszázs a prevenció és a betegségek elleni küzdelem egy közkedvelt eszközévé vált. Célunk, hogy ezt a sokrétű és kedvező élettani hatású eljárást ismertessük Önökkel.

A sort az ajurveda masszázs bemutatásával kezdjük, mely egy olyan speciális indiai módszer, melynek jótékony hatásai közül az anyagcsere folyamatok élénkítése, a bőr szépítése és a test belső egyensúlyának fenntartása a legkiemelkedőbb. Ennél a típusú masszázsnál a még kedvezőbb hatás elérése érdekében ajánlatos a test masszázsolajokkal való további élénkítése.

Ha már az aromáknál és illatoknál tartunk, nem feledkezhetünk meg az aroma masszázs megemlítéséről sem. Ez a masszázsfajta leginkább a nyugtató, pihentető hatása miatt közkedvelt relaxációs lehetőség. A még teljesebb ellazulás érdekében használhatunk aromagyertyákat és füstölőket is, melyek lehetővé teszik, hogy maximálisan átadjuk magunkat a kellemes illatok testre és lélekre gyakorolt nyugtató, frissítő hatásának.

Most pedig szeretnénk bemutatni néhány olyan masszázsformát, mely hatását és az eljárás módját tekintve intenzivitásában megelőzi az előbb említett ájurveda és aroma masszázst. Ebbe a kategóriába sorolható a nyirokcsomó masszázs, mely a test felfrissítése és üdeségének megőrzése mellett az immunrendszer megfelelő működését hivatott elősegíteni. A testünk egészséges működésének fenntartásáért – ezen belül például a gyulladások és különféle fertőzések leküzdésért – felelős nyirokrendszer védelmének fontosságát nem lehet kellőképp hangsúlyozni. A weboldalainkon a nyirok drénezésről lényegével és hatásaival is megismerkedhet minden kedves érdeklődő.

Egy másik masszázsfajta, nevezetesen a cellulitisz masszázs napjaink sokakat érintő problémáját, a narancsbőr kialakulását megelőző és kezelő módszer. Előnye, hogy alkalmazásával az előbb említett probléma könnyedén mérsékelhető, emellett természetesen szükség van a rendszeres testmozgásra és a fokozott folyadékbevitelre is. Bővebb információkat az oldalon a cellulitisz masszázs címszóra kattintva találhat.

Térjünk át egy újabb típusra, mely összetettségét és a szervezetre gyakorolt kedvező hatásait tekintve a legjobb módszerek közé sorolható. A talpmasszázs elsajátításával és alkalmazásával már egy jelentős lépést tettünk egészségünk megőrzése érdekében, hiszen szinte minden szervünkre jótékony hatást fejt ki. E masszázsfajtánál különösen fontos, hogy a mozdulatokat pontosan sajátítsuk el, hiszen a módszer lényege, hogy megtaláljuk azokat a talpon levő reflexpontokat, melyek az egyes szerveinkkel kapcsolatban állnak. A precíz elsajátítás természetesen minden masszázs nélkülözhetetlen eleme, az erre fordított idő nem veszik kárba, hiszen a megfelelő alkalmazással máris sokat tettünk az egészségünkért, mely, mint tudjuk a legjobb hosszú távú befektetés.

A talp pontjainak masszírozása mellett lehetőség van a másik végtagunk, a kezünk izmainak kényeztetésére is. A kézmasszázs is sokféle technikát foglal magában, az ujjak, a tenyér és a kézfej finom és gyengéd mozdulatokkal való masszírozásától egészen az izmok erősebb nyomkodásáig szinte mindent.

Testünk ápolásának és fittségünk megőrzésének egy további kiváló eszköze a hátmasszázs, mely a legismertebb módszerek egyike. Közkedveltségéből és kultúrától független alkalmazásából fakadóan, több válfajával, köztük a keleti, ázsiai, indiai masszázsfajtákat is megismerkedhetünk, melyek lényegüket tekintve azonosak, de az alkalmazási technikák az egyes kultúrákban más és más mozdulatokat foglalnak magukban.

Ezekről, köztük például a svédmasszázs vagy Siacu –Indiai masszázs módszeréről szintén bővebb információkkal szolgálunk honlapunkon. Szintén egzotikus és nagyon népszerű lehetőség a thai masszázs, melynek különlegességét fokozza, hogy alkalmazása sok száz éves múltra tekint vissza, nincs szükség hozzá olajokra és krémekre, továbbá, hogy nem az izmok, hanem az akupresszúrás pontok ingerlésére épül. Frissítő, regenerálódó hatásával testünk minden pontját kényeztethetjük.

Szintén tradicionális elemeket hordoz, az ősi polinéz alapokig visszamenő mauri masszázs, mely csodálatos gyógyító ereje a test és az elme közötti energiaáramlás felgyorsításában és fokozásában rejlik. A mauri fókusz nem csupán a mozgásra, a légzésre irányul, hanem az önfejlesztésre, a cselekvésre, a sorsunk saját kézbe vételére való törekvés is. Oldalunkon a helyes légzéstechnikáról is talál információkat.

A szervezetre és a lélekre gyakorolt pozitív hatásait tekintve kiemelt helyen áll a több ezer éves múltú lávaköves masszázs, melyek közül a legfontosabbak a vérkeringés élénkítése, az izomzat lazítása, a bőrre gyakorolt kedvező hatása, és az álmatlanság kellemetlen problémájának enyhítése.

A módszerek széles tárházának létezik egy olyan eleme is, mely kifejezetten a gyerekek számára ajánlatos, kimondottan nekik kidolgozott technikákon alapszik, így nem okoz megterhelést, figyelembe véve, hogy a fiatal, fejlődő szervezetnek könnyed, pihentető, nyugtató kezelésre van szüksége. A gyermekmasszázs egyik formája az egész korán, már csecsemőkorban alkalmazható babamasszázs.

Ha pedig a kedvező élettani hatást és az egészen különleges kényeztetést szeretnénk összekapcsolni, erre a célra tökéletes módszer a méz masszázs. Itt nem csak a mozdulatokon van a hangsúly, hiszen a méz beszívódik a bőrbe, magába gyűjtve a szervezetünkben felhalmozott salakanyagokat, elősegítve testünk káros anyagoktól való megszabadulását.

Az előzőek mellett lehetőség nyílik olyan kényeztető masszázsforma választására is, amelynek alkalmazása mögött nem elsősorban az egészség megőrzésére húzódik meg, hanem a kölcsönös kényeztetés élménye. Ezt a célt szolgálja az erotikus és az érzéki masszázs, mely szintén a felsorolás részét képezi.

Mint ahogy azt rövid áttekintésünk is mutatja, lehetőségek széles spektruma áll a pihenni, lazítani, felfrissülni vágyók számára, de az általunk felsoroltak mellett természetesen egyéb masszázsfajták is léteznek. Ezek bemutatását szolgálja honlapunk, ami bőséges információt tartalmaz az érdeklődők számára, ide értve akár az arcmasszázs kínálta lehetőségeket vagy a testtájak masszírozásának módozatait. Akinél pedig az állandó munkahelyi jelenlét szabna gátat az ellazulásnak, megismerkedhet az irodai masszázs formájával is, hisz mint tudjuk mindegyikünk számára nélkülözhetetlen a testi, lelki felfrissülés és regeneráció.

Amennyiben vissza szeretne térni  Masszázs főoldalunkra, kérjük kattintson a masszázs szóra.

Oszd meg másokkal is:
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Live
 • Twitter
 • IwiwHozzászólás